Jongleringsskolan

- För din personliga utveckling

Konferensarrangemang

Jongleringsskolan erbjuder kul, nytändande och avkopplande aktiviteter efter en lång dag i konferensrummet. Längden på aktiviteten kan varieras, men är vanligen mellan en och två timmar. Det behövs inga förberedelser eller särkilda förkunskaper, utan allt tillhandahålls av oss.

Jonglering
Jonglering ger en möjlighet för kroppen att röra lite på sig för att få igång blodcirkulationen efter en dags stillasittande. Ökad blodcirkulation ger ökad syretillförsel till hjärnan och resten av kroppen. Även hjärnan får lite extra gymnastik genom att man aktiverar delar man inte använder i dagligt arbete.

Tai Chi Chuan
Tai Chi Chuan är en av världens mest kända träningsmetoder för att främja hälsan. Även om den många gånger förknippas med enbart meditativ avslappnande träning, är detta en av Kinas mest sofistikerade kamparter som rymmer allt som kan tänkas vad gäller strid. Övningarna är enkla, utförs långsamt och kräver ingen speciell vighet eller styrka; detta får man av träningen. Man får även bättre hållning, en smidig kropp och ett ökat välbefinnande med en ökad inre livsgnista. Genom att koncentrera sig på kroppens rörelser, att flyta mellan positionerna, kan man uppnå en stillhet inombords. Detta gör att man till slut kan stänga ute en mängd yttre stimuli som hela tiden finns omkring oss och istället blickar inåt. Sakta men säkert så kan hamna i ett meditativt tillstånd, avstressad och välmående. Aktiv meditation skulle vi kunna kalla detta.© Marcus Ljungqvist